ביקור בגבע (חיפה) מערכות תקשורת בע"מ 21/3/24 | סיור עסקים מרתק בדלית אל כרמל 14/3/24 | סיוע הלשכה בנושאי רגולציה לעסקים בשעת חירום | העלאת שכר מינימום – אפריל 2024 | הנחת יישוב למפונים לשנת 2024 – הנחיות מיוחדות בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" | חוק הקפאה והפחתה של דמי הבראה בשנת 2024 לשם תקצוב הטבות לחיילי מילואים | אי הכללתן של עלויות הובלה נוספות בערך העסקה לצורך חישוב מסי יבוא עקב מלחמת חרבות ברזל | שעות פעילות הנמלים ובתי המכס בחגי האביב לשנת 2024 | הארכת הקלות בהליך מתן פטור מהצגת אישור תקן רשמי לפי סעיף 2(ג)(2) לצו יבוא חופשי נוכח המלחמה עד 1 ביולי 2024 | אפיק חשוב לאיתור עובדים במגוון תחומים וללא תשלום | הוקמה ועדת פיקוח לעניין פיטורים של מי ששירתו במילואים | צו הרחבה – תשלום שכר בשל נזק מלחמה ונזק עקיף (חרבות ברזל) | שעות עבודה בתקופת חגי פסח בלשכה | חילופים בתפקיד רכז ההדרכה הבכיר במכללה העסקית של הלשכה | עבודה ותשלום בערבי חג, ימי חג וחול המועד | אושר מתווה פיצויים לעסקים בצפון לחודשים ינואר-פברואר 2024 |
X

הצטרפו אלינו

מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    X

    מעוניין/ת לקדם את העסק שלך?

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    Error: Contact form not found.

    סוף שנת העסקים – שינוים בביטוח, פיננסים ומיסוי במשבר הקורונה

    אתמול, ב-21 בדצמבר התקיים יום עיון ראשון מבין שני ימי עיון אונליין של לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון לסוף שנת הכספים 2020 ולהיערכות לשנת 2021, בהשתתפות מרצים מומחים בתחומם בנושאי פיננסים, ביטוח ומיסוי. ימי העיון נערכים בחסות בנק לאומי ויום העיון השני, שיתקיים ב-23 בדצמבר יתמקד בהיערכות לשנת 2021.

    הקלות אשראי בנקאיות לעסקים

    מנהל אזור חיפה והצפון של בנק לאומי, מר מונדר מוסא, הציג בפני המשתתפים את הגדלת ההיקף האפשרי של נטילת הלוואות בנקאיות ע"י עסקים לעד 30% ממחזור העסק, בעקבות משבר הקורונה, בריבית של פריים + 1.5% והציע לכל בעל עסק לבדוק היטב את הכדאיות של הלוואות אלו עבורו. הקלה זו מצטרפת להנחיות ממשלתיות נוספות להקלות בנקאיות בתקופת הקורונה, כמו, למשל, דחיית מועדי פירעון של הלוואות.

    עולם הנדל"ן המניב משתנה – ומה צפוי בחיפה ובצפון?

    מתוך ממוצע בנייה שנתי ב-5 השנים האחרונות בכל רחבי הארץ של 1.5 מיליון מ"ר נדל"ן מניב רק 70 אלף מ"ר נבנים במחוז חיפה מדי שנה (נפת חיפה ונפת חדרה). זו רק דוגמא לנתונים לא מחמיאים לגבי שוק הנדל"ן המניב, שהוצגו בפירוט ע"י תמיר בן שחר, מומחה לכלכלה אורבנית, לכלכלת מיקום ולתפקוד מרכזי מסחר ורשתות קמעונאות, מחברת הייעוץ הכלכלי צ'מנסקי בן שחר. למרות שבאזור המשולב של נפת חיפה ומחוז הצפון כולו מתגוררים כ-2.3 מיליון תושבים, שהם כרבע מאוכלוסיית ישראל, צמיחת האוכלוסייה באזור זה הנה כ-1.5% בשנה בממוצע, לעומת ממוצע ארצי של 2.2% בשנה. עם זאת, העיר חיפה, יחד עם באר שבע וכפר סבא,  נמצאת בין 3 הערים הראשונות ביחס שטחי המסחר בעיר לכמות משקי הבית.

    הצפי לעתיד הנו מעורב – הערכות עוסקות בכמות של כ-40% מהעובדים במשק, שיכולים לעבוד מהבית וכי בפועל בין 10 ל-20 אחוז מכח העבודה לא יחזור לעבוד במשרדים. הדבר פוגע בפיתוח שטחי משרדים בכל הארץ וכמובן גם בחיפה ובצפון. שטחי המשרדים למשק בית במחוז הצפון הם הנמוכים בארץ. במקביל צפוי להתפתח תחום חללי העבודה המשותפים, המאפשר לחברות להגדיל ולהקטין בקלות את כמות שטחי המשרד הדרושה להן. צפויים הסכמי שכירות לתקופות קצרות יותר, נקודות יציאה רבות יותר ומחירים נמוכים יותר.

    יש לשים לב כי למרות החלק המשמעותי של תעשיית ההיי-טק בצמיחת הכלכלה הישראלית, הגידול בכמות המועסקים בחברות היי-טק נמוך יחסית וכן הביקוש למשרדים שלהן. בכל שנה הביקוש הארצי הוא בהיקף של עד 175 אלף מ"ר בלבד, והעבודה מהבית עשויה לצמצמו.

    מנגד, לאור הגידול העצום בשוק האונליין – מכ-19 מיליארד ₪ בשנה עד משבר הקורונה לצפי של 34 מיליארד ₪ בשנה בשנת 2024 – צפוי ביקוש גובר לשטחי לוגיסטיקה ואחסנה, הן מחוץ לערים היכן שהנדל"ן זול יותר והן קרוב לערים למחסנים קדמיים, המאפשרים חלוקת משלוחים ואיסוף החזרות מהלקוחות במהירות וביעילות. שטחים אלו כבר כיום משתנים והופכים למבנים של 3-4 קומות עם רמפות, כדי לנצל ביעילות את שטחי הנדל"ן. בתחום זה צפוי פיתוח משמעותי גם במחוזות חיפה והצפון, עם יתרון למיקומים בקרבה לנמלים, לצירי תנועה ארציים ראשיים וכדומה.

    המורכבות של ביטוחי העסק

    גב' ורד וייסלר-גנץ, יועצת הלשכה בתחום הביטוח, הציגה את המורכבות של ביטוח עסק, שהוא אחד התחומים היחידים, לא עבר למפרטים של פוליסות אחידות. לביטוח העסק רבדים שונים: ביטוח מבנה, ביטוח ציוד, ביטוח צד ג', חבות מעבידים, פוליסת סייבר להגנה על נתוני העסק ועוד. אחת הבעיות הקשות, שעמן מתמודדות חברות הביטוח במשבר הקורונה, הנה הקושי להשיג ביטוחי משנה להבטחת פירעון הפוליסות בעת הצורך, והדבר בולט בפוליסות בהיקף גדול.

    עוד הדגישה את החשיבות של קבלת אישור מחברת הביטוח על ידי העסק, אישור על כל הביטוחים הללו, בפורמט טבלאי וברור. האישור מהווה אסמכתא לקיום הביטוחים.

    חידושים בביטוח פנסיוני לאור משבר הקורונה

    פטור ממס רווחי הון על הפקדה של עד 71,300  בכל שנת מס ולכל חוסך   דרך חיסכון בקופת גמל להשקעה, וזאת, אם בעתיד קופת הגמל תימשך כקצבה. גם אם תימשך בפעם אחת, אז המיסוי על רווחי ההון יהיה מצטבר וייגבה רק פעם אחת במועד המשיכה. עד חודש ספטמבר 2020 חוסכים בקופות גמל להשקעה היו "שבויים" בקופת הגמל, שבה התחילו לחסוך, כלומר, ניתן היה לפדות בתשלום מס, אך לא לנייד לקופה אחרת ומסלול השקעה אחר, כיום  מותר!

    יועץ הלשכה לביטוח פנסיוני, רמי סגמן, הציע למשתתפים בימי העיון אונליין של לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון לסוף שנת הכספים 2020 ולהיערכות לשנת 2021 – לממש הטבה זו לשנת  2020, ונותר זמן קצר לעשות זאת – רק עד ה-31 בדצמבר 2020. זאת בין שלל עצות נוספות בהרצאתו, שנגעו לנושאים, כגון: הימנעות מריבית פיגורים על הפקדות מעסיק לפנסיה, תשלום לחשבונות נאמנות של מנהלי הסדרים פנסיוניים, טיפול נכון בממשק מעסיקים, הפרשות פנסיוניות בחל"ת והחזרי מס לעובדים בחל"ת ועוד.

    מה התחדש באפשרויות החיסכון במיסוי בימי הקורונה?

    רו"ח ומשפטן יובל אבוחצירא, שותף ומנהל סניף חיפה והצפון של משרד רו"ח ארצי, חיבה, אלמקייס, כהן ויועץ הלשכה למיסוי ישראלי, הבהיר  למשתתפים מספר סוגיות מיסוי רלבנטיות לימי הקורונה: שינוי כללי הפחת המואץ בעקבות משבר הקורונה והחלתו לא רק בתחומי התעשייה, אלא גם במסחר ובשירותים העסקיים, כולל החריגים, שעליהם לא חלה הקלה זו, העדר חבות במע"מ בחלק מהמקרים של קבלת פיצויים בעסק מגורמים עסקיים מסיבות שונות, דבר ששכיחותו התגברה במשבר הקורונה, הגדלת הסיכוי לאישור הפרשות גבוהות יותר להוצאות מראש ועדכון "טרי" מפסק דין, שניתן לפני חודשיים, הפך הלכה קודמת וקבע כי רכישת חלקו של אחד השותפים על ידי חברה אינה "עסקה מלאכותית" ויתר השותפים אינם חייבים במס בעטיה.

    כיצד נצמצם סיכונים עסקיים במצב של חוסר ודאות גבוה?

    ניהול סיכונים בתקופת הקורונה – נושא "לוהט" בתקופה זו – הוצג ע"י רו"ח בוקי ברגמן, יועץ הלשכה לניהול סיכוני אשראי, פתרונות מימון ופקטורינג. בשנת 2020 נצפית ירידה משמעותית בהיקף האשראי הבנקאי למגזר העסקי. מצד שני, בשל המשבר, קיים גידול בביקוש לאשראי ע"י העסקים, ולכן נוצר גידול חריג בביקוש לאשראי ספקים, בעלי עסקים גם הם. הזהירות מקריסת עסקים חייבת להיות רבה, גם אם ניכנס בשנת 2021 למתווה יציאה מהמשבר.

    למרות הגידול העצום בסגירת עסקים השנה, מכ-45 אלף עסקים נסגרים מדי שנה בממוצע, לצפי של כ-90 אלף עסקים שייסגרו השנה, חשוב לזכור כי עסקים רבים אינם נסגרים בבת אחת. כמות זו הנה רק הקדימון למה שצפוי בהמשך. חשוב לשים לב ל-2 מועדים בשנה, שלאחריהם יש גידול בקריסת עסקים – ראש השנה ופסח. טרם חווינו השנה קריסות עסקיות של עסקים גדולים ומפורסמים, וסיכוי טוב שגם אלו יתרחשו. כדאי להשתמש במגוון של דרכים וכלים כדי לצמצם סיכונים, כולל שימוש בביטוח סיכוני אשראי, המחייב ביטוח כל האשראי שמספק העסק לאחרים, פקטורינג, המאפשר ביטוח חשבוניות מסוימות בלבד, ואמצעים נוספים.

    הצטרפו אלינו

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

      גרסה להדפסה
      בניית אתרים
      דילוג לתוכן